J. A. Sjöblom och Sveriges äldsta antikvariat

Henning arbetar för närvarande med sin magisteruppsats i bokhistoria om Sveriges äldsta antikvariat. Läs gärna mer om den spännande Sjöblom och hans verksamhet här.

Henning arbetar för närvarande med sin magisteruppsats i bokhistoria och den kommer handla om Jacob Albert Sjöblom, grundaren av Sveriges äldsta antikvariat ännu i drift (idag Akarps Antikvariat). Uppsatsen är en fortsättning på Hennings kandidatarbete “Spår efter J. A. Sjöblom” och kommer, med utgångspunkt i Sjöbloms korrespondens, fokusera på antikvariatets postorderverksamhet under slutet av 1800-talet.

Läs gärna mer om den spännande Sjöblom och hans verksamhet i kandidatuppsatsen, som framlades i januari 2010:

http://henninghansen.se/wp-content/uploads/2011/01/Spår_efter_J._A._Sjöblom.pdf